Posebnost, unikatnost Dva topola resorta je tudi popolnoma prilagojena plaža za invalide, na kateri zagotavljamo storitve individualne fizične pomoči uporabnikom invalidskega vozička, starejšim in drugim, ki pri vstopu v terapevtski bazen ali morje potrebujejo fizično pomoč. Na izposojo imamo na voljo različne plavalne rekvizite in nekatere pripomočke, ki invalidom olajšajo plavanje. Izkušeno osebje na plaži z reševalcem iz vode pa skrbi za varnost in prijetno počutje vseh gostov na plaži. Prilagojeni del plaže je sicer prvenstveno namenjen invalidom in gostom Dva topola resorta, veseli pa smo seveda tudi drugih gostov in turistov. Za osvežitev v vročih poletnih dneh je na plaži odprt bar.

Pomoč na plaži

Plaža je v času kopalne sezone odprta za vse turiste in obiskovalce ter arhitektonsko prilagojena invalidom. Betonske pohodne klančine omogočajo vstop v morje z invalidskim vozičkom. Na plaži se nahaja tudi terapevtski bazen z ogrevano morsko vodo. Opremljen je z dvigalom, ki omogoča invalidom, da samostojno zaplavajo v bazenu. Vstop v invalidske kopalnice s prostorom za preoblačenje je mogoč z uporabo zapestnice, ki jo proti plačilu lahko prejmete na recepciji.

Unikaten pristop do gostov izražamo tudi v prilagodljivosti osebja na plaži, saj je v času kopalne sezone na plaži prisotna ekipa reševalcev iz vode ter dodatno osebje, ki nudi invalidom pomoč pri vstopu in izstopu iz morja oziroma terapevtskega bazena. Za zunanje goste je zaželena predhodna najava na recepciji resorta, da potrebujejo dodatno pomoč na plaži.

Tovrstna plaža predstavlja edinstveno turistično ponudbo na tem območju za vse, ne glede na njihove fizične omejitve.

Skip to content